Ipari Park


A Bólyi Ipari Park kulturált, színvonalas környezetet biztosít a területén működő vállalkozások számára. A befektetői, illetve céges igényeket (különféle hely- és közműellátás tekintetében) rugalmasan kezeli, biztosítva minden olyan szolgáltatást, amely a versenyképes működéshez elengedhetetlen.


Elhelyezkedés


A Bólyi Ipari Park a Dél-dunántúli régióban, Baranya megyében, Bóly városában helyezkedik el. A város déli részén, az M6/M60 autópályától - közvetlen összeköttetéssel - alig 10 kilométernyire fekszik. A Pécs-Pogány repülőtér 30 kilométer, a Mohácsi dunai kikötő 20 kilométer távolságra található. A Bólyi Ipari Park vasúti kapcsolata 3 km-re érhető el.


Infrastruktúra


A Bólyi Ipari Park teljes területén aszfalttal burkolt úthálózat található, mely személygépjármű és haszongépjármű forgalomra is alkalmas. 
Bóly déli részén sík területen az uralkodó széliránynak megfelelő tájolású elhelyezkedése rendkívül kedvező talajviszonyokkal rendelkezik. A főbb infrastrukturális csatlakozások is ebben az irányban kerültek kiépítésre - szennyvíztelep, nagyközép-nyomású gázvezeték, kétirányú 20 kV-os csatlakozás. Az ipari hasznosításra alkalmas 80 oC-os termálvíz és kiépített optikai (FTTH) hálózat tripleplay szolgáltatással (TV, telefon, internet) minden betelepült vállalkozás számára elérhető.


Szolgáltatások


A BÓLYI IPARI PARK Üzemeltető és Szolgáltató Kft. célja a Bólyi Ipari Park üzemeltetése, a betelepült vállalkozások szakmai fejlődésének elősegítése, potenciális bérlők felkutatása, valamint az ehhez kapcsolódó marketing-tevékenység. A Kft. fontos feladata a működtetés mellett, hogy igény esetén magas műszaki tartalmú, a vállalkozói igényekhez igazodó, korszerű, bérbe adható gyártócsarnokokat hozzon létre pályázati támogatással.


Új partnerek


Az újonnan érkező cégek, befektetők igényeihez a Bólyi Ipari Park szolgáltatásain keresztül is alkalmazkodik. Vállalkozásra szabottan segíti a letelepedést:


Alapszolgáltatások


A Bólyi Ipari Park alapszolgáltatásai minden betelepült vállalkozás számára elérhetőek.


Humán Erőforrás


A Bólyi Ipari Park működési területe jelenleg 16 települést érint közvetlenül, az érintett lakosok száma 11 748 fő.
Jellemző az aprófalvas falusias településszerkezet, melynek két jelentős települése Bóly és Szederkény, de Mohács városa is kapcsolható a projekthez, hiszen a munkavállalók egy része ott lakik. A Bólyi Ipari Park hatása átnyúlik a szomszéd Villány-Siklósi kistérségbe, ahonnan dolgozói buszjárat is érkezik a jelenlegi vállalkozásokhoz.
A térségben jelentős a német nemzetiségűek száma, a német nyelvet beszélő munkavállalók aránya.
Bóly városában két tannyelvű (magyar-német) az oktatás.

Erőforrástérkép (magyar, német, angol nyelven)
http://issuu.com/pbkik/stacks/8828f932c74c40d8b7c62a57c78594a6


Cégadatok


Az Önkormányzat 2011. évben úgy döntött, hogy az Bólyi Ipari Park megfelelő üzemeltetése és a beérkező igények kielégítése érdekében létrehozza a BÓLYI IPARI PARK Üzemeltető és Szolgáltató Kft-t, amely 100%-ban az Önkormányzat tulajdonában van.

Legfontosabb cégadatok: