Bólyi Családok Átmeneti Otthona

 

A fenntartó neve:


Bólyi  Szociális és Gyermekjóléti Társulás
Típusa: Gyermekek Átmeneti Gondozása
Létrehozásának éve: 1998.07.01.

Működési, ellátási területe: Bólyi Szociális és Gyermekjóléti Társulásban résztvevő önkormányzatok közigazgatási területe  (Babarc, Belvárdgyula, Bóly, Borjád, Hásságy, Kisbudmér, Liptód, Máriakéménd, Monyoród, Nagybudmér, Nagynyárád, Olasz, Pócsa, Szajk, Szederkény, Töttös, Versend), másodlagosan az ország egész területe.

Az intézményben ellátottak száma:
35 férőhely (gyermekek-szülők)
 

Az intézmény bemutatása


Az intézmény Bóly új építésű részén, modern, igényes kétszintes épületben kapott helyet. Saját, elkerített udvarrésszel rendelkezik, mely kiváló lehetőséget biztosít a gyermekeknek játékra, szabadidős tevékenységekre, kikapcsolódásra.

Az intézmény alsó szintjén négy, felső szintjén hét lakószobát alakítottunk ki. Szintenként két fürdőszoba, egy-egy felszerelt főzőkonyha, közösségi helység, mosókonyha található. A családok önálló, zárható szobákban lakhatnak. Itt nyílik lehetőség arra is, hogy a privát élettér kialakításán túl tanulósarkot alakítsunk ki a gyermekek számára. A lakószobák eltérő alapterületűek, ez lehetővé teszi, hogy az elhelyezés során a családtagok létszáma alapján biztosítsuk kényelmes elhelyezésüket. A közösségi helységben lehetőség nyílik televíziózásra, kulturális és szabadidős programok lebonyolítására, előadások szervezésére. Délutáni programként a tanulási nehézségekkel küzdők segítése érdekében tanulócsoportokat alakítunk, egyéni segítségnyújtást biztosítunk. Ezen kívül játszóházat és kreatív foglalkozásokat, filmvetítéseket szervezünk.
 

Az intézmény célja:


Elsősorban lakhatás elvesztése, szociális krízis, adósságok, családi krízis, bántalmazás miatt ellehetetlenült élethelyzetbe került családoknak, emiatt átmenetileg otthontalanná vált szülőknek és gyermekeiknek nyújt meghatározott idejű tartózkodási lehetőséget és életvitelbeli segítséget. Az elhelyezés célja, hogy a lakók kilépve az otthonból megerősödve önálló életvitelt tudjanak folytatni.
Alapellátás keretében a gyermek és szülője számára gyermekjóléti alapellátás keretében átmeneti gondozást biztosít 1 évre, ami fél évvel, illetve a tanév végéig meghosszabbítható.


Az intézményben folyó munka célja:
 


Az intézmény feladata:
 

Az intézmény dolgozói, szakmai-szervezeti információk:

 
 

Térítési díj:


Az 1997. évi XXXI. tv. 328/2011 (XII.29.) Korm. rendelet szerint az ellátásért térítési díjat kell fizetni. A személyi térítési díjat a 150. alapján az ellátást igénybe vevő szülő és nagykorú testvér számára is meg kell megállapítani.
A családok önellátóak, az intézmény csak szükség szerint és a szükséges idei segíti a családot élelmiszerrel, tápszerrel, egyéb dologi javakkal.
A cél a leghatékonyabb pénzbeosztás megtanítása, megtanulása. (háztartási napló vezetése, étlap készítése, havi költségvetési terv közös megtervezése stb.)
 

Elérhetőségek:


Bólyi Családok Átmeneti Otthona
7754 Bóly, Park u.86.
Tel: 06/69 869-855
Email: bolyicsao@freemail.hu